Η δύναμη του Δία, αν και όχι πανταχού παρούσα, εκτεινόταν σε απέραντα πεδία, παρακολουθώντας γεγονότα σε όλο τον κόσμο από τον Όλυμπο. Ο Δίας, μια ώριμη και ίσως γενειοφόρος θεότητα, αποπνέει εξουσία και βαθιά γνώση, με το μουστάκι του να υποδηλώνει αίσθηση. Στολισμένος με τις ρέουσες ρόμπες και μια μεγάλη θεϊκή μπλούζα, ο άντρας στέκεται δίπλα στη βασίλισσα του Ιησού σε καλλιτεχνικές απεικονίσεις. Το εμβληματικό τους όπλο, ο νεότερος κεραυνός, συμβολίζει την κυριαρχία τους επί της βροντής και της υπεροχής, που αποτελεί την επιτομή της δύναμης. Ο νεότερος αετός, ο ιερός σύντροφος του Δία, κάθεται συχνά στον λαιμό τους, τονίζοντας τη θεϊκή τους ορατότητα. Εκτός από τον κεραυνό, ο Δίας συνδέεται με τον νέο αετό, τον νέο ταύρο και το πεύκο.
- Θα μπορούσε να πιστευτεί ότι έχει την ικανότητα να καλεί καταιγίδες και ότι μπορείς να τοποθετήσεις σούπερ βολές όπως ένα ακόντιο.
- Η Θέμις έχει επίσης αντιμετωπίσει την κλήτευση όλων των θεών για την κατασκευή της αυλής μακριά από τον Δία.
- Οι ναοί και οι γιορτές του, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αντανακλούν τον κεντρικό τους χαρακτήρα μέσα στην παλιά ζωή, ενώ οι ιστορίες τους συνεχίζουν να αντηχούν μέχρι σήμερα.
- Αν κάθεσαι στον Όλυμπο, επισυνάπτοντας διαφορετικά πάνω σε έναν θεϊκό θρόνο, ο Βασιλιάς των Θεών σου διατάζει το υψηλότερο ύψος στην Ελλάδα.
- Για τους Έλληνες, ο Δίας απεικόνιζε τον κόσμο ενώ εκείνοι τον πρόσεχαν.
- Οι περισσότερες άλλες πληροφορίες σχετικά με τη μυθολογία και τη λατρεία του Δία μπορούν να ανακαλυφθούν στις εργασίες γεωγράφων και ίσως εθνογράφων όπως ο Στράβων (Καλιφόρνια, 63 π.Χ. – περίπου 23 Λεόν) και ο Παυσανίας (Καλιφόρνια, 115 – Καλιφόρνια, 180 Λεόν).
Οι 3 αδελφοί, ο Δίας, ο Ποσειδώνας και ο Άδης, πρωταγωνίστησαν σε σημαντικές στιγμές σχετικά με την ανατροπή των Τιτάνων και ίσως την τελευταία επιτυχία της Ολυμπιακής μάχης. Η νέα γέννηση του Δία και τα επόμενα γεγονότα, όπως η Τιτανομαχία, καλύπτουν μια σειρά από γεγονότα που διαφέρουν από τους ελληνικούς μύθους. Για ένα πιο εμφανές τατουάζ, η περιοχή του λαιμού ή του ώμου θα είναι μια καλή επιλογή. Ένα καλό τατουάζ Δία στον ώμο σας, τέτοιο που να φτάνει μέχρι το μπράτσο, μπορεί να σημαίνει ενέργεια και φήμη.
Δαίδαλος και εσύ θα Ίκαρος Ιστορία – Ήταν παρανόηση, αλλιώς Γεγονός;
Πραγματικά σε ενημερώνω ότι έχει μια τρομακτική έκφραση στο πρόσωπό του και μπορεί μερικές φορές να κρατάει τον κεραυνό του, να είναι ασφαλής, αλλιώς ο ένας τον άλλον. Ο Δίας κέρδισε την ολοκαίνουργια Τιτανομοναρχία και μπορείς να στείλεις τους ολοκαίνουργιους Τιτάνες να ζήσουν στον Τάρταρο για πάντα. Έσωσε τον Άτλαντα, αλλά τον πίεσε να κρεμαστεί στον αέρα για όλη την αιωνιότητα.
Ελληνικοί Μύθοι
Καθώς το προσπάθησε για να royal vincit καζίνο για κινητά σκοτώσει πολλά τέρατα, μια αναλογία είναι η απώλεια του Τυφώνα – ενός τεράστιου φιδιού – για παράδειγμα, θηρίου. Το νεότερο τέρας επιχειρήθηκε να καταλάβει τον νέο θρόνο του Δία από τον Όλυμπο, οδηγώντας σε μια σχεδόν αποκαλυπτική μάχη. Ο Δίας κατάφερε να κερδίσει τη μάχη ρίχνοντας εκατό βλήματα καθώς ο Τυφώνας και ο Δίας τον έθαψαν στα Τάρταρα. Και παρόλο που αυτή ήταν μια νόμιμη χρήση του όπλου τους, δεν σημαίνει ότι το χρησιμοποίησε πάντα μια για πάντα. Όταν η Αθηνά αναπήδησε από το κεφάλι του, ο Δίας εδραίωσε τη φήμη του ως η νέα πηγή των νέων Ολύμπιων Θεών. Προσφέρει προοδευτικές ιστορίες που ενσωματώνουν πατριαρχικές μορφές, αντανακλώντας την επιρροή του Δία.
Ποιοι ήταν οι άνθρωποι του Δία;
- Απεικονίστηκε ως ένας βασιλικός, ώριμος γιος με δυναμικό σχήμα και ένα έβενο μουστάκι.
- Ο Δίας είναι ο νεότερος Βασιλιάς των Θεών και επίσης ο Ιησούς μακριά από τον νεότερο ουρανό, το κλίμα, τη νομοθεσία και την απόκτηση, το πεπρωμένο και τη μοίρα, και θα βασιλεύσετε.
- Οι νέες αφηγήσεις που αφορούν τον Δία απεικονίζουν μια σύνθετη και ίσως επιδραστική θεότητα, διαμορφώνοντας τη νέα μυθολογική γη με τον ρόλο του στην Τιτανομαχία και την κατασκευή των θνητών.
- Ο Δίας είχε επίσης μια μεγάλη πανελλήνια λατρεία και μπορούσε να βρει καταφύγιο κατά τη διάρκεια των Νέμεων Αγώνων, στα οποία λάμβαναν χώρα τα Νέμεα Παιχνίδια στην αρχαιότητα.
Τελικά, κάθε φορά που ο Έκτορας, ο αρχηγός του Κακού, δολοφόνησε τον καλύτερο φίλο του Αχιλλέα, τον Πάτροκλο, ο Αχιλλέας επέστρεψε στην επίθεση για να πάρει εκδίκηση. Σε ένα περιστατικό που αφηγείται η Ιλιάδα, η Ήρα – μια ισχυρή υπόδειξη των Ελλήνων – τελικά αποφάσισε να αποσπάσει την προσοχή του Δία για να διασφαλίσει ότι ο Ποσειδώνας θα βοηθούσε τους νέους Έλληνες να ξεπεράσουν το νέο μπαράζ της Τροίας. Ντύθηκε με τα καλύτερα γυναικεία στολίδια για να προωθήσει τον πόθο του Δία (επίσης, πιστώνεται η νέα σαγηνευτική ζώνη από την Αφροδίτη, τη νέα θεά του κόσμου).
Πώς ακριβώς οι αρχαίοι Έλληνες εκτιμούσαν τον Δία λόγω των παραδόσεων;
Ο Δίας δοκίμασε τον νέο άντρα των Τιτάνων Κρόνου και η Ρέα, η οποία κυβέρνησε τον κόσμο πριν από τους Ολύμπιους. Αδελφές του ήταν οι νέες θεές Εστία, Δήμητρα, Ήρα, Ποσειδώνας και Άδης. Η νεότερη μυθολογία δεν είναι σαφής πότε έπρεπε να είναι παρούσα, καθώς οι νέοι Έλληνες δεν παρακολούθησαν καμία αλλαγή στην ανεξαρτησία των γυναικών. Για παράδειγμα, ο Ασκληπιός, ο νεότερος θεός από το ναό, σκοτώθηκε εξαιτίας του Δία, καθώς δεν άσκησε την εξουσία που είχε προηγουμένως στην ανθρώπινη ζωή. Ο Ασκληπιός έδωσε το μοναδικό δώρο όχι μόνο να αποκαταστήσει κάποιον αλλά και να τον αναστήσει από τους νεκρούς – κάτι που είναι ουσιαστικά αποδοκιμασμένο στις περισσότερες χώρες του κόσμου.
Η νέα Γένεση του δικού σας Thunderbolt
Η Δανάη, η νεογέννητη κόρη της βασίλισσας Ακρίσιου, είναι ένα από τα ζευγάρια του Δία. Ο Ακρίσιος ανακάλυψε ότι ο Μαντείο των Δελφών σας ενημέρωσε ότι το παιδί του, η Δανάη, είναι έγκυος και ότι θα την σκοτώσει. Όπως ανακάλυψε, ο άντρας την κλείδωσε σε ένα χάλκινο υπόγειο θάλαμο για να την εμποδίσει να μείνει έγκυος και να τον σκοτώσει.
Καταφύγιοσε σε ένα εξαιρετικό κοπάδι που η Ευρώπη έτεινε να φροντίζει και τελικά απέκτησε την εύνοια της γυναίκας. Κάποια στιγμή ο άντρας την έπεισε να καθίσει ανάσκελα και, όπως λέγεται, έτρεξε στον ωκεανό και κολύμπησε στην Κρήτη. Αφού ηγήθηκε των νέων δυνάμεων από τους Τιτάνες, συγκέντρωσε μια νέα λεγεώνα θεοτήτων, εδραιώνοντας τη φήμη τους ως κάτι που άλλαξε τα δεδομένα. Και ας πούμε ότι έχουν μια μεγάλη οικογένεια – ο Δίας προσπάθησε να βοηθήσει έναν ολόκληρο λαό μακριά από θεούς, ήρωες και συγκεκριμένους θνητούς, και αυτό λέει πολλά για την πολύ κοντινή του δύναμη. Τα αδέρφια του Δία είναι η Εστία, η Ήρα, η Δήμητρα, ο Ποσειδώνας και ίσως και ο Άδης. Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, ο Δίας δεν σκοτώνεται. Είναι αθάνατος και ο καλύτερος Ιησούς.